Műszaki tudnivalók

A REND v2.1 már egy egyszerű Windows-os számítógépen is hatékonyan használható! Ajánlott minimális konfiguráció: CPU 1 GHz, 1 Gbyte RAM, 800 x 600-as felbontású képernyő, valamint 15 Mbyte tárhely, valamint windows XP, 7, 8, 10 operációs rendszer.

Digitalizálás

Szükségünk van egy a számítógéphez csatlakoztatott képolvasóra és kb. 200Kbyte/oldal tárhelyre, amennyiben A4-es oldal 150 dpi felbontásra, 24 bites színmélységre és 80%-os minőségű jpg tömörítésre van beállítva! Így a digitális arhiváláskor egy darab 700 MByte-os CD-re akár 3000(!) oldal fér!

Archiválás

Másolatok készítéséhez szükségünk lesz egy nyomtatóra, digitális archiváláshoz pedig CD,DVD-íróra. A dokumentumok vagy statisztikák e-mailben történő továbbításához rendelkeznünk kell internet-kapcsolattal. A REND szoftver ezek nélkül az eszközök nélkül is használható.

Jogosultságok kiosztása

A Rend-ben bármennyi felhasználót és felhasználói csoportot létrehozhatunk, sajátos jogosultságokkal. Beállíthatjuk külön-külön a keresési, a rögzítési, módosítási és listázási jogokat. A beállítások kiosztásához legalább egy “RENDszergazdának” mindenképpen kell lennie.

Hálózat

A REND csak Windows operációs rendszeren fut. A szerver bármilyen típusú OP-rendszerű lehet. A lényeg, munkaállomások kapcsolódni tudjanak és elérjék a szerver megosztott könyvtárát. Ha csak egy két PC-ből álló hálózatunk van, nevezzük ki szervernek azt, amelyiken valószínűleg többet fogjuk használni a REND-et.